January 23, 2011

KARI KEPALA IKAN


 Hai..salam semua..Hari Ahad..kebetulan bapa dan ibu tiri serta adik adik tiri saya datang ke rumah. Macam biasa di rumah saya memang tiada juadah untuk makan tengahari (hehehe..sebab dan janji nak bawa makan luar). 

Akak membawa keluarga besar akak makan makan di Restoran Kari Kepala Ikan yang terkenal di kawasan Kepong amnya...Restoran E&O yg terletak di Taman Wahyu, Jalan Kuching. Restoran ni agak terpencil sedikit tetapi sentiasa penuh dengan pengunjung yang telah mengetahui keenakan Kari Kepala Ikannya..

 Kalau nak tau..ini bukan Kari Kepala Ikan Mamak tetapi Restoran Cina yang menjual Kari Kepala Ikan ..(cuma tukang masak dia berketurunan India Mamak)..tak lah heavy sangat macam kari mamak tu..tapi tempat ini memang sentiasa di penuhi pelangan. 

Biasanya satu kepala ikan yang bersaiz sederhana berharga RM40-RM50 (untuk hidangan 4-5 orang).Ini adalah keluarga besar Akak...jadi kita layan gambar saja ye..
 

Kalau ada teman2 yang mempunyai resepi Kari Kepala Ikan yang enak..harap2 dapat kongsi resepi ...


Selamat menjamu selera....

No comments:

Post a Comment

KUIH LAPIS ASSALAMUALAIKUM  Tiba tiba bila free di musim PKP ni... terpandang blog kita yang dah lama tak kita tengok..hampir...