Total Pageviews

March 24, 2011

NASI BRIYANI GAM

Kali ini kita jalan jalan di sekitar Kg Baru. Kalau nasi Briyani ini Akak memang kurang selera sikit..tapi melayan Mr S..boleh la sekadar melapis perut...



Kononnya..nasi Briyani Gam An Nur di memang popular dan sedap di Kg Baru. Gerai ini terletak berhampiran pintu gerbang Kg Baru..walau pun kedai nya agak kecil..tetapi memang ramai pelanggan makan..


 Kat sini pun ada Mee bandung Muar, Mee Rebus Johor..tapi akak hanya order Nasi Briyani Gam Ayam..memang agak sedap gak ...


Kuah Dalca / Kari

4 comments:

  1. kak nazrah, walaupon tun kawin ngn org johor, tp xpenah mkn lg nasi beryani gam yg femes nih. tiba2 terasa mcm nk mkn la pulak..

    ReplyDelete
  2. salam kak nazrah...rajinnye wat beriani.. saya terpikir nak wat tp pk2 sapela nak makan..umah ni cume sy n en asben je..
    dye pun bz, anak pun kecik lagi.. makan pun x byk..
    takot nanti buat sy yg kene makan sume...
    hohoh...

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak....terliur dah ni tak pernah pi mkn kat situ lagi nanti kena masuk list blk Msia nanti kena pi cari....hehe

    ReplyDelete
  4. uih ada beriani gam kat kg baru?...nak kene terjah nih
    nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
    Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
    Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...