Total Pageviews

March 2, 2011

MY NIKON D90


Sebenornya hari ini Akak nak tayang kamera baru akak (tak la baru..dah second hand)..

Akak ni bukan lah pandai sangat nak ambil gambar..tapi amat minat tengok gambar gambar yang cantik..macam kat rumah kawan kawan kita.. tengok gambar masakan jer dah terliur..punya lah cantik posing, dengan cahaya yang cantik..dan kreatif. Sekarang ni kalau keluar jer mesti bawa kamera sampai Mr S perli la..katanya orang selalu sebelum makan baca bismillah...tapi kalau keluar makan ngan akak...makanan tu kena ambil gambar dulu baru la boleh ngap...keh keh keh...pening dia tengok minat baru akak yg tiba tiba jer muncul ni...Kadang2 kala tu..dia kata "eh..tak ambil gambar dulu ker" pada akak..perli ye...


Kalau ada teman teman di blog yang biasa gunakan kamera brand Nikon D90, atau yang sewaktu dengannya...boleh lah akak mintak tunjuk ajar..kalau nak ajar personal class pun akak sanggup..Sebab akak ni malas nak baca manual book. Tak reti bahasa omputih tu..sebab dulu sekolah atap..terkebil kebil baca buku tu...huhuhuh...sedih .tak reti lor...

Saiz dia memang gedabak..besar tu..kalau nak bawak jalan2..tak boleh bawak beg tangan..kena bawa beg kamera jer...nanti kalau akak dah mahir..boleh akak tayang gambar gambar kat sini yer...

7 comments:

  1. Bestnya kak...ada kamera baru. teringin nak kamera mcm tu tapi tak mampu lagi. Pernah suarakan kat HB nak kamera canggih tp semuanya hampa. Loni dok guna cap ayam je....

    ReplyDelete
  2. dslr idamamku....
    nanti mas pun nak tangkap sebiji....

    ReplyDelete
  3. heheh..sama la malas benor nak baca manual..
    kikiki

    ReplyDelete
  4. wah tahniah kak...kita guna canon500D jer...tu pun main snap jer....tak reti jugak nk guna dh brthn pun tak belajar2 pun nk tambah ilmu..buku manual lak bahasa finnish lagi ler tak faham..hehe

    ReplyDelete
  5. huhuuu...nanti saye suh en hubby saye ajar yer....

    ReplyDelete
  6. hubby ada Cannon EOS 450D.. tp kak rose x reti guna... malas blaja n baca manual tu... la ni guna cannon compact jer.. asal ada gambo sudah. pemalas kan?

    ReplyDelete
  7. berapa rege kamera nikon ni yer,,,mimpi jer nk pakai kamera mampunye tidak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...