Total Pageviews

June 5, 2011

TAPAI PULUT HITAM

Assalamualaikum...

Hari ini kita baru balik dari Kenduri Kawin..biasalah kalau menghadiri majlis kenduri terutama di Kampung (jawa punya kampung la) macam macam yang di bawakan ole ole..
Sebab ari ni tak der masak masak kita N3 kan Tapai Pulut Hitam yang dibekalkan tadi. Memang sedap dan manis...kalau buat sendiri macam macam boleh jadi..takut masam pun boleh jadi gak...

Kita layan gambar..mana la tau..ada yang tau rupa Tapai Pulut ni ler ngupanya...Kalau nak tengok rupa Tapai Ubi..esok ler  pulak yer....



5 comments:

  1. As'salam Nazrah

    sejak duk KL ni, jarang dapat gi kenduri kawin tau. kalau duk kat JB tu pantang cuti sekilah. berkeping2 kad jemputan dapat. samapi 3-4 tempat dalam satu hari... hihihi. tadah jer lah perut time tu.. hehehe

    Tapai pulut hitam ni first time tengok, selalunya tapai pulut putih jer kan. kalau MIL kak ct buat jamah sikit jer. sebab tak berapa suka yang pulut kalau ubi tu laju jer masuk mulut :D

    ReplyDelete
  2. salam. blogwalking, terjumpa rumah yang ada hidangan lazat. Nampak sedap tapai tu.

    ReplyDelete
  3. Salam Naz...

    memang sedap tapai ni! ira suka sgt, sekarang ni susah betul nak cari kat kedai, nak buat tak berapa yakin...

    ReplyDelete
  4. X NAH RASA TAPAI PULUT HITAM NI.. KALAU ADA RESEPI SYER LER..

    ReplyDelete
  5. Wah, good idea. Nanti Along nak cuba lah buat ni tapi ragi lak takda.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...