Total Pageviews

April 14, 2013

VANILLA BUTTER CAKE




Assalamualaikum...

Hari Ahad minggu ni saya tak kemana mana...dok buat house keeping di rumah .. sambil2 menghabiskan masa bersama anak .

macam biasa masih nak menghabiskan stok stok tepung yang dah nak expired tu...hari ini saya buat butter cake plain..(kosong) yang enak buat minum petang sambil menonton rancangan lama ..Sultan Mahmud..

Resepinya seperti di bawah : -

Bahan2..

250 gm butter
180 gm gula caster
70 gm tepun gandum
5 biji telur
1 tsp baking powder
1 tsp esen vanila

Cara2nya

Pukul butter dan gula hingga kembang. Kemudian masukkan telur dant erus pukul hingga kembang. Kemudian masukkan tepung yang diayak bersama baking powder dan esen vanilla. Masukkan dalam acuan dan bakar selama 45 minit.





5 comments:

  1. mmg best sekali sekala dpt mkn kek yg simple cmni kan...

    ReplyDelete
  2. nmpk gebuss n lembut aje kek butter tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...