Total Pageviews

August 27, 2014

BINGKA UBI CHEESE

Assalamualaikum...




Sedar tak sedar dah penghujung bulan Syawal... minggu terakhir ni lah ramai yang buat open house... sampai kita sendiri tak sempat nak singgah ke rumah kawan2 ... 

Kali ini saya paparkan Bingka Ubikayu Cheese bagi menjamu teman teman di penghujung Syawal... kalau biskut dan kek tentu dah jemu... jadi kita ubah selera sikit.

Apapun selamat mencuba.....



BINGKA UBIKAYU CHEESE


Saiz 8" persegi


BAHAN2:
250g Cream Cheese
250g Gula
2 biji Telur
800g Ubikayu Sagat - tapis airnya
400ml Santan (saya guna 200 ml santan kotak + 200 ml air)
Pewarna kuning

CARA2:
1.Pukul cream cheese & gula sehingga rata.
Masukkan elur satu persatu sambil dipukul rata.
Masukkan ubikayu & santan.

2. Bakar suhu 200C selama 1jam 30min sehingga masak.

Sejukkan sebelum di potong.



2 comments:

  1. bila nak membuat asyik bertangguh.. kallau dpt makan ni mau berkeping2 kihkihkih

    ReplyDelete
  2. Lama tak singgah sini.
    Wah ada bingka ubikayu bercheese...dah macam kek pun ada...confirm sedap banget...bestnya klu dapat merasa 1 slice...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...