Total Pageviews

May 20, 2014

KASTAD JAGUNG



Hari Kedua terajin dalam bulan Mei 2014...

Hari ini kita layan plak kastad jagung... tiba tiba teringin nak makan kastad jagung yang sedap dan lemak lemak ni....  bila siap je tak sedar sikit sikit lama lama naik separuh bekas kita baham...mana nak dietnya...huhu...

Apapun kita layan resepinya dan terima kasih yang menyumbang resepi


KASTAD  JAGUNG

Sumber : My Resepi

  Bahan-bahan ( sefamily )

  • 1 cawan tepung kastad
  • 1 tin  jagung manis
  • 3/4 cawan gula
  • 1 tin susu cair + air (jadikan 4 cawan cecair)

Cara-cara

  1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
  2. Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
  3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...