Hari Kedua terajin dalam bulan Mei 2014...
Hari ini kita layan plak kastad jagung... tiba tiba teringin nak makan kastad jagung yang sedap dan lemak lemak ni.... bila siap je tak sedar sikit sikit lama lama naik separuh bekas kita baham...mana nak dietnya...huhu...
Apapun kita layan resepinya dan terima kasih yang menyumbang resepi
KASTAD JAGUNG
Sumber : My Resepi
Bahan-bahan ( sefamily )
- 1 cawan tepung kastad
- 1 tin jagung manis
- 3/4 cawan gula
- 1 tin susu cair + air (jadikan 4 cawan cecair)
Cara-cara
- Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
- Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
- Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll.
wah, sedapnya kastad jagung..
ReplyDelete