Assalamualaikum...
Sedar tak sedar dah penghujung bulan Syawal... minggu terakhir ni lah ramai yang buat open house... sampai kita sendiri tak sempat nak singgah ke rumah kawan2 ...
Kali ini saya paparkan Bingka Ubikayu Cheese bagi menjamu teman teman di penghujung Syawal... kalau biskut dan kek tentu dah jemu... jadi kita ubah selera sikit.
Apapun selamat mencuba.....
BINGKA UBIKAYU CHEESE
By: Roz@HomeKreation
Saiz 8" persegi
BAHAN2:
250g Cream Cheese
250g Gula
2 biji Telur
800g Ubikayu Sagat - tapis airnya
400ml Santan (saya guna 200 ml santan kotak + 200 ml air)
Pewarna kuning
CARA2:
1.Pukul cream cheese & gula sehingga rata.
Masukkan elur satu persatu sambil dipukul rata.
Masukkan ubikayu & santan.
2. Bakar suhu 200C selama 1jam 30min sehingga masak.
bila nak membuat asyik bertangguh.. kallau dpt makan ni mau berkeping2 kihkihkih
ReplyDeleteLama tak singgah sini.
ReplyDeleteWah ada bingka ubikayu bercheese...dah macam kek pun ada...confirm sedap banget...bestnya klu dapat merasa 1 slice...